Samenstelling

Beheerder

webmaster Gemeentemuseum

Meeste allochtonen ooit op avondopenstelling deze week

Door
Anoniem

Ruim 300 mensen bezochten de avondopenstelling voor het Centrum deze week waarvan 80 procent met wortels in heel verschillende landen. Een record. En ja, het ging ontzettend goed, met dank aan iedereen uit het museum die geholpen heeft. Den Haag is een multiculturele stad, en de discussie bereikt ook het museum:  twee mannen gingen even bidden, in de buurt van de aula. Toestaan of niet? Een ouder echtpaar uit Turkije vroeg waar de islamitische kunst was. En een groep zelfbewuste jonge Marokkaanse meiden van 8 - 12 jaar oud onderbrak charmant het optreden van onze band om even zelf een rap voor te dragen. Gelukkig waren alle hapjes weer halal. En vertelden alle museumdocentes hoe geinteresseerd iedereen meedeed aan de rondleidingen. Culturele werelden gingen open, en ja, zo te zien aan de positieve reacties bij de uitgang, aan de vele mailtjes en sms-jes vandaag op mijn telefoon, heeft het museum mensen in onze stad verbonden.  

Ik was heel zenuwachtig van tevoren, want de weergoden zaten echt niet mee. Zou er überhaupt iemand komen? En moe vanochtend, na zo'n lange avond. En toen kam er dit mailtje, dat alles goed maakte.

Barbara Berger

"Beste mevrouw,
mijn leven stond eigenlijk meer in het teken van overleven.
Nooit kwam ik ook maar op het idee om een museum binnen te gaan.
Eigenlijk wist ik niet wat ik daar moest doen.
Niemand had het mij ooit eerder verteld, alhoewel ik mij wel vaag kan herinneren dat ik met school naar iets van een museum ben geweest, maar op dat moment was mijn huiselijke situatie van dien aard, dat ik daar toen niet met mijn geest ben geweest.

 
Vanavond ben ik opgehaald als een koningin.
Ik dronk thee met heerlijk gebak en voelde me echt iemand. Er was live muziek.
Bij de deur heb ik twee muntjes gekregen; één voor een glaasje witte wijn voor mij en één voor jou omdat jij me hiervoor hebt opgegeven. Straks word ik weer naar huis gebracht.
 
Ik voel me zo ontzettend rijk en nu heb ik nog twee sleutelhangers ook.
Binnenkort ga ik weer naar dat museum, want ik wil echt alles zien en daar heb ik zeker een hele dag voor nodig. Wat zal ik lekker slapen.

Dat wou ik u even vertellen."
 

Gebouwd met Drupal