Een rode loper voor gewone mensen….

Anoniem

Een spannende bijeenkomst afgelopen week, met zo'n 35 van de zogeheten ‘wijkambassadeurs’ van het stadsdelenproject. Een groot woord voor een gemengde groep winkeliers, welzijnswerkers, moeder oversten en buurtvaders uit mijn adressenlijst. Mensen met wie ik een band heb opgebouwd omdat zij belangeloos en vaak heel creatief meehielpen in hun wijk om nieuwe bezoekers voor het museum te werven. Of simpelweg sleutelhangers rondbrachten en uitleg gaven. Het was fijn om te ervaren dat ze – sommige zelfs na drie jaar – nog bereid waren om met ons een avond te brainstormen over de toekomst.

‘Ja, we willen door! Jullie project was een rode loper voor gewone mensen, een feest in de wijk. Het museum is óók van ons!’  Dat was de boodschap nu. Alle begrip voor het feit dat het project is afgelopen, de gastvrijheid niet meer zo ruimhartig kan in de toekomst. Wat de ambassadeurs betreft moeten de avondopenstellingen doorgang blijven vinden, ze droegen enorm bij aan het culturele buurtgevoel. Maar de ambassadeurs bieden (en wezen ons) op mogelijke partnerschappen in de wijken waardoor het allemaal betaalbaar kan worden. Veel ideeën na een intensieve brainstorm, en in elk geval bruggenhoofden in de wijken die duizenden mensen kunnen mobilieren.

Wordt zeker vervolgd!

Barbara Berger