Samenstelling

Beheerder

Patrickx van Efferenx
webmaster Gemeentemuseum
Vincent de Keijzer

Deelnemer

Nina Verweij

Ellen van Oosten

Door
Anoniem

Kwart over 8 word ik gewekt door één van de honden. Dus bed uit, wassen , aankleden en met de honden naar buiten. Eerst gaan we de buurvrouw ophalen om vervolgens met haar 2 honden en mijn 7 honden het park bij ons in de buurt onveilig te maken. Zo zijn we lekker 3 kwartier onderweg terwijl de honden lekker kunnen rennen, snuffelen en ravotten. Als we thuiskomen is het tijd om de honden eten te geven. Als die eten ga ik ondertussen de kattenbakken schoonmaken, voerbakjes vullen want ook de katten willen een schone bak en eten. Als laatste komen de konijnen aan de buurt. Vers voer, water,  hooi, een aai wat drolletjes ruimen dan is dat ook weer gebeurd. Dan is het voor tijd voor mij om te gaan eten. Na mijn maagverkleining van vorig jaar moet ik erg rustig eten en daar heb ik nu de tijd voor.
Na het eten is het huishouden aan de buurt. Even een stofzuiger door het huis heen, was opruimen. Dan is het alweer tijd voor een klein rondje met de honden voor ik naar het museum ga.

Na een half uur reistijd ben ik bij het museum. Ik ga gelijk door naar achter om mijn collega Rob af te lossen. Onder het genot van een bakje koffie hebben we de overdracht. Rob gaat naar huis en ik neem de honneurs waar. In de loop van de middag komen er verschillende leveranciers om pakketten en pallets af te leveren. Deze worden in ontvangst genomen, ingeschreven en de betreffende afdeling wordt gebeld dat er spullen binnen zijn. Nu met de bouw is het extra druk met het in en uitgaan van mensen. Elk persoon die door de expeditie naar binnen komt wordt ingeschreven, wordt voorzien van een pasje  en de betreffende collega wordt gebeld waar de afspraak mee is. Als de bezoekers na de afspraak het pand verlaten worden ze uitgeschreven en leveren ze het pasje weer in. Ondertussen is ook firma van Kralingen geweest om lege kisten te brengen voor een tentoonstelling die eruit gaat, dus  de hele expeditie staat vol. Af en toe komen er collega`s even langs om een praatje te maken, of om hun pakketje op te halen.

Rond half 6  zijn de meeste van de collega`s naar huis, het grand cafe heeft zijn vuil in de container gegooid dus is het tijd om de vuilcontainer te legen in de perscontainer. Als dat gedaan is, is het tijd voor mij om een rondje door het ketelhuis en de expeditie te lopen om alle deuren op slot te doen en te kijken of alle ramen zijn gesloten en de lichten uit zijn. Als laatste gaat het grote blauwe hek dicht en op slot, buitendeur afsluiten, sleutels terug brengen naar de meldkamer en dan mag ik ook naar huis, waar mijn man het eten al klaar heeft staan. Na het avondeten gaan de “hondenkleren” aan en ga ik op weg naar Zoetermeer waar ik hondentraining geef aan baasjes met hun viervoeter.

Half 11 ben ik thuis, douchen, hondjes een knuffel en duik ik lekker mijn bed in om te kunnen gaan dromen van weer een leuke dag vol plezier en gezelligheid.

Gebouwd met Drupal