afbeelding van webmaster

De dag van Ed Smits

webmaster

Woensdag 25 september.

Vanmorgen om 6:45 ging het wekkertje weer af, altijd moeilijk om er uit te komen nu het ‘s morgens weer donkerder wordt. Een vast terugkerend ritueel is dat ik na het ontbijt altijd de hondjes uit moet laten, weer of geen weer. Maar gelukkig was het deze ochtend droog. Om 7:30 op het fietsje gestapt en na een kwartiertje fietsen ( als ik overal door rood rij ) weer met een frisse kop aangekomen op het werk. Beginnend met de computer opstarten, kopje koffie even met de collega’s babbelen en met frisse moed aan de dag gaan beginnen.

Vandaag wordt  het een gezellig dagje, maar daar komen we zo op terug. Eerst op weg naar het Willem Cordia Kabinet. Daar eerst, de muren zover klaargemaakt dat de schilder deze blauw kan gaan schilderen. Als dit vandaag kan gebeuren heb ik daarna nog twee dagen de tijd om alles op te hangen voor de tentoonstelling The Marilyn Monroe Files. Deze moet vrijdag wel klaar zijn, zodat de bezoekers het komend weekend weer kunnen gaan genieten van de vele pin up girls. Niet geheel onaardig om dit op te hangen, is tenslotte weer eens wat anders.

Om 09:45 nog even snel een boterhammetje naar binnen gewerkt en op weg naar de vergadering van de Ondernemingsraad. In een sneltrein vaart de koetjes en kalfjes en de dingetjes en datjes besproken. Natuurlijk wel met een serieuze ondertoon. Want we zijn ons wel bewust van de rol die de Ondernemingsraad vervult binnen dit Museum.

En voor je het weet is het alweer 11:00 en staat Jolanda van Zijl te trappelen om in onze bijna nieuwe Mercedes sprinter te stappen. Om samen de sandwich borden op te halen in Scheveningen en Bezuidenhout  voor het nieuwe stadsdeel project centrum, waar we deze volgende week weer gaan uitrijden. Het leuke hiervan is dat je veel leuke stadgenoten ontmoet die allemaal vol lof spreken over dit project. En waar wij natuurlijk weer helemaal blij van worden. Dus op zo'n dag rijden we van hot naar her en van zuid naar oost.

Tot we op de kruising Scheveningseweg / Badhuisstraat een betonnen anti parkeer blok tegen komen. En ja die staat er niet voor niks. Op dat moment komt er een hoop lawaai onder de bus vandaan. Jolanda en ik kijken elkaar aan en zeggen Ohohhh dat klinkt niet goed. Verdere details zal ik jullie maar besparen want daar word je niet blij van. Uiteindelijk toch nog de rest van de ritten kunnen afmaken, maar van de week toch nog maar even langs de garage. Zo rond 15:30 waren we weer terug, borden in de fietsenstalling gezet om binnenkort weer klaar te maken voor stadsdeel centrum.

Nog een uurtje en de werkdag is weer voorbij.  Snel even mailtjes gelezen en wat na bespreken en dan op weg naar het GEM. Daar heb ik samen met mijn vrouw een afspraak om onze eerste kunstaankoop te ontvangen van de fotograaf Fay Twan Tjoa. We hebben hem de eerste keer ontmoet op de ZomerExpo 2011 waar ik een foto van hem had opgehangen, van deze foto was mijn vrouw helemaal weg. Toen we hem de afgelopen ZomerExpo 2012 weer tegen kwamen omdat er weer een werk van hem hing moesten we toch een afspraak maken bij hem thuis in Amsterdam. Wat uiteindelijk heeft geleid tot onze eerste kunstaankoop.

Thuis gekomen natuurlijk gelijk de foto op gehangen om er elke dag van te genieten. Daarna een heerlijke Italiaanse maaltijd gegeten. Nog even bank hangen, hondjes uitlaten en om 23:30 naar bed om morgen weer fris en fruitig aan een nieuwe mooie dag te beginnen.