white wrapper

Een dag uit het leven van...

grey wrapper

BIJDRAGEN IN DEZE GROEP

afbeelding van Vincent de Keijzer
06 november 2014

Als ik uitreken hoe laat ik op moet staan en hoe vaak ik moet overstappen om op tijd op het Brusselse vliegveld Zaventem te zijn besluit ik de dag ervoor al naar de Belgische hoofdstad af te reizen. Ik heb dit hele tripje halsoverkop geboekt, dus dan kan een extra overnachting er ook nog wel bij.

27 januari 2014

Kwart over 8 word ik gewekt door één van de honden. Dus bed uit, wassen , aankleden en met de honden naar buiten. Eerst gaan we de buurvrouw ophalen om vervolgens met haar 2 honden en mijn 7 honden het park bij ons in de buurt onveilig te maken.

Vivien Entius
13 september 2013

Vier dagen per week gaat om 06.23 de wekker en begint mijn strakke ochtendregime. Alles tot op de minuut gepland om op tijd in de trein te zitten. Krant, boek en werkmail lezen en rond half negen kom ik aan in het museum.Vandaag heb ik een afspraak met Paul van der Zande.

Jan Schierbeek
01 mei 2013

Om half zeven word ik wakker van een vingertje dat hard in mijn oog prikt. De fijne motoriek van ons dochtertje, dat tussen ons in slaapt, laat welleswaar nog wat te wensen over, maar fungeert prima als wekker.

26 maart 2013

Ik woon nog gezellig thuis bij mijn ouders en elke ochtend word ik wakker gemaakt door mijn hondje Noa (Engelse Cocker Spaniël) die staat te piepen (7:30). Dan meteen door naar de badkamer en snel douchen. Daarna toch nog eventjes in bed liggen, altijd iets te lang waardoor ik weer enorm moet haasten.

25 februari 2013

Om 6 uur gaat de wekker. Na een douche en een grote kop koffie, ren ik om kwart voor zeven -met mijn alom bekende blauwe koffertje- de deur uit richting station Arnhem Velperpoort.

Jan Schierbeek
23 november 2012

8:00 uur, de bel gaat en mijn verzorgster komt met een eigen sleutel binnen. Zij zorgt ervoor dat ik rond 9:30 uur kant-en-klaar in mijn rolstoel zit zodat ik aan het werk kan. Eerst nog ontbijten; Joke zorgt er altijd voor dat mijn natje en droogje voor de hele dag gereed staat.

30 oktober 2012

Vrijdag 26 oktoberDe wekker gaat om half 8, opstaan, thee zetten, ontbijten, beetje rommelen in huis en eerst thuis werken aan het persbericht over een nieuwe aanwinst van het museum; foto’s en films van Frans Zwartjes.

afbeelding van webmaster Gemeentemuseum
27 september 2012

Woensdag 25 september.Vanmorgen om 6:45 ging het wekkertje weer af, altijd moeilijk om er uit te komen nu het ‘s morgens weer donkerder wordt. Een vast terugkerend ritueel is dat ik na het ontbijt altijd de hondjes uit moet laten, weer of geen weer. Maar gelukkig was het deze ochtend droog.

16 augustus 2012

Een kwartier voordat de wekker om 7.00 uur afgaat wakker en aangenaam verrast dat de zon schijnt in plaats van de voorspelde regen op de eerste werkdag na de vakantie (een week in huisje aan de rand van Oberhone, een gehucht op circa 50 km van Kassel waar Peter en ik afwisselend hebben gewandeld in de prachtige omgeving en dOCUMENTA (13) bezochten. Weliswaar niet alle locaties aangedaan maar genoten van de verscheidenheid zoals bijvoorbeeld het Hugenottenhaus en om de hoek in een voormalige bakkerij kleine werken van Francis Alÿs.). Een ontbijtje buiten - naast de vijgenboom waar de zon zo vroeg al de tuin inkomt - bestaande uit een kop thee, vers geperst sinaasappelsap, een halve geroosterde boterham met een beetje schapenkaas belegd en de andere helft met aardbeienjam. Maar niet voordat meneertje merel rozijntjes heeft gekregen die hij zorgvuldig met zijn snavel in kleine stukjes hakt om te voeren aan zijn nazaat; het tweede nest.

Geen documenten